Mørkholt Hage Grundejerforening

Klik for zoom

Sommeren blev en helgardering

Sommeren bød på lidt af hvert - meget kolde dage og særdeles varme dage, så mon ikke at alle har fået deres behov dækket.
Efter en travl vinter / forår rent bygge og renoveringsmæssigt, er der nu faldet lidt mere ro på. Det er blevet så flot de steder, man har været igang. Glædeligt er det, at vi går vinteren i møde med alle huse solgt. Stort velkommen til alle de nye.


Den gamle diskusion om høje træer er blusset op igen - nogen vil have udkik og andre vil ikke have indkik og andre igen elsker deres høje træer. Da undertegnede i 1997 overtog nr. 25. havde vi dårligt fået nøglen i døren første gang, før vi fik de første henvendelser angående vores høje flotte hængebirk. Efter et par års pres, blev den så lagt ned med venlige, især bagboers hjælp. Da den lå ned blev den skridtet af - ca. 22 m, så var der nogen der fik udsyn og blev glade.
Udsyn har vi i nr. 25 også haft denne sommer. Aldrig har vi haft så mange ynglende fugle på matriklen. Dem vi har lagt mærke til er Musvit, Sangdrossel, Blåmajse, Gærdesmutte, Vipstjært, Dompap en hulens masse Skovspurve og sørme om ikke en Solsort havde okkuperet vores brændeskur.
Hvis man vil have ynglende fugle, eller i det hele taget mange fugle/dyr i haven kræver det først og fremmest ro, især i yngleperioden og så kræver det, at fuglene har nogle gemmesteder. Mad finder fuglene selv, især hvis man som haveejer sørger for steder hvor insekter har gode kår (biodiversitet). Ideen er hermed givet videre. For øvrigt har vi i år haft en ny fugl i området - Grønspætten har været meget aktiv denne sommer. Nogen har set den og mange har hørt dens karakteriskiske skrig.

Billederne viser lidt "Mads Madsen" idyl / miljø

Husk! Badebroen skal ned d. 19. september kl. 15.00
En god anledning til at hilse på andre ejere på vænget og ønske hinanden et godt efterår og en god vinter.